• ʻaoʻao_banner

nūhou

Yoga || 18 Nā Kiʻi Anatomical Yoga e hōʻike i ke koʻikoʻi o ka hoʻopololei pololei a me ka ʻepekema! (Mahele ʻEkahi)

Ke kikoo aku neiyogaHe mea koʻikoʻi, inā paha ʻoe he mea hoʻoikaika kino e hoʻomaʻamaʻa mau a i ʻole he limahana keʻena e noho ana no nā hola lōʻihi. Eia nō naʻe, hiki ke paʻakikī ka hoʻokō pololei a me ka ʻepekema no ka poʻe hoʻomaka yoga. No laila, manaʻo nui mākou i nā kiʻi yoga anatomical 18 kiʻekiʻe e hōʻike maopopo ana i nā wahi kikoʻī i kuhikuhi ʻia no kēlā me kēia pose, e maʻalahi i ka poʻe hoʻomaka e haku.

Nānā:E noʻonoʻo i kou hanu i ka wā hoʻomaʻamaʻa! I ka lōʻihi o kāu hana lohi a mālie, ʻaʻohe ʻeha. Manaʻo ʻia e hoʻopaʻa i kēlā me kēia yoga pose no 10 a 30 kekona e hiki ai i kou kino ke hoʻolōʻihi a hoʻomaha.


 

ʻO kēia hoʻoikaika kino e pili ana i nā ʻiʻo sternocleidomastoid. No ka hana ʻana, kau i kou mau lima ma kou pūhaka, mālama pololei i kou kua, a hoʻokiʻekiʻe mālie i kou poʻo i luna e hoʻolōʻihi i nā ʻiʻo sternocleidomastoid.

Kokua ʻia ka ʻāʻī ʻaoʻao Bend Stretch

Kuhi nui kēia hana i nā ʻiʻo sternocleidomastoid a me nā ʻiʻo trapezius luna. ʻO ka mua, e noho pololei i luna a laila e hoʻohuli i kou poʻo i ka hema, e lawe mai i kou pepeiao hema i kahi kokoke i kou poʻohiwi hema. E hana hou i ka hana ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe e hana i nā ʻiʻo ʻaoʻao ʻākau.

Piʻo i mua o Hero

Nā ʻiʻo i pili: nā ʻiʻo hope. E kukuli, e hohola i kou mau wāwae, e hoʻi i kou pūhaka i kou mau kuʻekuʻe wāwae, a e kulou i kou kino i mua, e hoʻāʻo e hoʻopā i kou lae i ka honua.

Pose Kamelo

Hoʻohana mua kēia pose i ka rectus abdominis a me nā ʻiʻo oblique waho. I ka wā o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana, e hoʻokuʻu i kou pūhaka i mua a eʻe iki aʻe, e makaʻala ʻaʻole e hoʻoluhi i ke kua i lalo e pale i ke kaomi pono ʻole.

Kokua i ka Puuma Pale

Hoʻoikaika kēia hana i nā ʻiʻo ākea o ke kua a me ka umauma - latissimus dorsi a me ka pectoralis major. E kū i mua o ka pā, e kīkī i ka pā me kou lima ʻākau, a neʻe mālie i kou kino mai ka pā, me ka manaʻo i ke kikoo a me ka haʻalulu ma kou kua a me kou umauma. A laila, hoʻololi i nā ʻaoʻao a hana hou i kahooikaika kino.

Noho ʻAi ʻAi Moku ākea


 

Hoʻokumu mua kēia hoʻoikaika i nā ʻiʻo adductor a me nā hamstrings. E noho ma ka papahele me kou mau wāwae e hohola a ākea e like me ka hiki, e mālama pono i kou mau kuli. A laila, e hoʻokuʻu i kou kino i mua a kau i kou mau lima ma kou mau wāwae, me ka manaʻo i ke kikoo i kāu adductors a me nā hamstrings.

ʻOkuʻu poʻohiwi ʻaoʻao

ʻO kēiahooikaika kinohana nui i nā ʻiʻo deltoid lateral. I ka wā e kū ana, e kīkoʻo pololei i kou mau lima a kaomi mālie e hoʻonui i ka manaʻo kikoo i loko o nā ʻiʻo. A laila, e hoʻololi i ka lima ʻē aʻe a hana hou i ka hoʻoikaika ʻana e hōʻoia i ka hana ʻana o nā ʻiʻo deltoid ʻaoʻao ʻelua.

Kau ʻāʻī kū


 

ʻO kēia hoʻomaʻamaʻa hoʻomaʻamaʻa mua i nā ʻiʻo trapezius. E kū me kou mau wāwae a e kukuli iki i kou mau kuli no ke kaulike. A laila, e hoʻohana i kou lima e hoʻopololei i kou poʻo i mua, e lawe i kou ʻauwae i kou umauma e hoʻolōʻihi pono a hana i nā ʻiʻo trapezius.

Pose Triangle

Hoʻopili kēia pose i ka hana ʻana i nā ʻiʻo oblique waho. I ka wā e kū ana, e kau i kekahi lima i mua o ka wāwae kū no ke kaulike, e hoʻopololei i kou kua. A laila, e hoʻokiʻekiʻe i ka lima ʻē aʻe a wehe i kou pūhaka i mua, e hoʻolōʻihi pono a hana i nā ʻiʻo oblique waho. No ke alakaʻi pololei ʻana, pono e mālama i kahi hōʻiliʻili o nā anatomical ʻepekemayoga kiʻi kiʻi no ka ʻike maʻalahi.


 

Ka manawa hoʻouna: Iulai-29-2024